Mi fejtjük meg neked az ismeretlent a matracválasztás egyenletében

Az elmúlt 10 évben több ezer matracvásárlóval találkoztunk. A legkülönbözőbb igények és vágyak közt azonban mindig volt egy közös pont. Az ismeretlen.

Jó matracot kiválasztani csak azért nehéz, mert az álommatracod kizárólag saját magad választhatod ki. Szóval, ha jól akarod csinálni, ez bizony melós, mert próbák sorát jelenti. Az meg, hogy a matracpróbákon, melyik matracon, mit fogsz érezni most még ismeretlen.

A jó hír, hogy minden más megtanulható. (Ezért születhetett meg ez az oldal is.)

Matracot nem lehet próba és szakértelem nélkül választani.

Talán most azt gondolod, hogy néhány matracteszt átpörgetés után tudni fogod, melyik a Neked való matrac, ez azonban tévedés. Szakértői tanácsok és személyes próba nélkül képtelenség megtalálni a legjobb matracot.

Nézzünk egy példát, miért olyan fontos a személyes próba.

Nemrégiben bejött hozzám egy nő, aki kemény matracot keresett. Meg is találta a számára legkényelmesebb matracot, ami azonban az egyik leglágyabb matrac volt az alvásszaküzletben. Számára ezt jelentette, hogy kemény.

A szakértő segítsége nélkül könnyen mellényúlhatunk.

Egy 45 éves férfi, derékpanaszokkal próbált matracot. Az első matracok egyike szinte azonnal le is vette volna a lábáról (meg amúgy is)… De ekkor a matracbolt értékesítője megkérdezte tőle: És hogyan szokott aludni? Hát… hanyatt fekve, a hátamon – volt a válasz.

A bibi ott volt, hogy a matrac fekvőfelülete és a férfi dereka közti résbe könnyedén be tudta tenni a kézfejét a kolléga… Ez a matrac túl kemény volt a férfinek: nem követte le a gerince természetes görbületeit. Ami pedig további kínzó hát- és derékfájdalmat okozott volna reggelente, pokollá téve emberünk hétköznapjait. (Egy bútoráruházban erre nem lesz szeme az eladónak.)

És van itt még valami: egy szakértő, felelősséget és garanciát is vállal az eladott matracra. Ha valami miatt mégse válna be, a csere vagy a pénzvisszafizetés garantálja, hogy ne hozhass hibás döntést. (Az ördög nem alszik… vagy nem szaküzletben próbál matracot.)

Matrac fronton képbe vagyunk

Számunkra nem a magyar viszonyok számítanak (persze azért követjük a hazai piacot is.) de láttuk azt is, hogy a nemzetközi matracpiacokon, milyen minőségben dolgoznak – és nekünk ez a mérce.

Az osztrák és a német piacon – jelenleg a magyar mellett – mi készítjük a legátfogóbb alvásfelmérést is, de jelen vagyunk német nyelvterületen egy matrac és alvás szakbloggal.

Itthon, Magyarországon nem csak az a célunk, hogy mindenkire rásózzunk valamilyen matracot. Azt szeretnénk, ha az egész ország alváskultúráját tudnánk fejleszteni.

Küldetésünk, hogy javítsuk a magyarok alváskultúráját.

Ennek jegyében egyedülálló alvásprogramokat hoztunk létre:

  • Az „Aludj jól, Magyarország!” program – amely az alvás fontosságára hivatott felhívni a figyelmet.
  • Magyarország alvásfelmérését – amellyel célunk, hogy képet kapjunk a hazai alvásviszonyokról, valamint, hogy felhívjuk a figyelmet az alvás egészségünkre gyakorolt hatására.
  • Nagyvállalati alvásprogram – amelynek célja, hogy már vállalati szinten is terjesszük a jó alvás ideáját.

Nekünk a matrac a szenvedélyünk, az életünk: ezzel kelünk és fekszünk.
És ezért mondom Neked is, hogy tarts velünk.

id. Hahn Gábor – a Matraclexikon szerkesztője

Kapcsolat
A matraclexikon oldal felelős szerkesztője
id. Hahn Gábor
Ha kérdésed van – ami miatt aludni sem tudsz – keress bátran :)
6347 Érsekcsanád, Dózsa György út 106.