Ezért a hideghab a legjobb matrac alapanyag

A hideghab matracnak rengeteg előnye van, sőt ha a súlyodnak és a testfelépítésednek megfelelőt választasz, akkor még akár a memória habos vagy a táskarugós ágymatracoknál is jobb választás lehet!

Nyilvánvalóan ezeket a tulajdonságokat akkor tapasztalod meg igazán, ha minél több ágymatracot kipróbálsz: ráülsz, belehuppansz és végig terülsz rajta. 🙂

Kényelmes: leköveti az emberi test formáját. A hideghab ágymatracon fekve egyik testrészedre például a karodra vagy a válladra sem helyezkedik nyomás, amitől megszűnhet ott a vér áramlása, és elkezdődne a kellemetlen zsibbadás.

Szokott fájni a hátad vagy a nyakad? Akkor a hideghabból készült változat lesz Neked a legjobb matrac! Ugyanis remekül alátámasztja majd a gerincoszlopodat, így a csigolyáidon nem lesz nyomás!

Pontrugalmas: ez azt jelenti, hogy a matrac csak ott süpped be, ahol súlyt kap. Emiatt egy kétszemélyes hideghab ágymatracon az sosem fordulhat elő, hogy ha az egyik oldalon lehuppansz, a túloldalon fekvő pedig felugrik, és hirtelen a földön találja magát. 🙂 Alvás közben pedig fel sem fog tűnni, ha a másik éppen rosszat álmodott, és egész éjjel forgolódott.

Jól szellőzik: nyugodtan aludni csak száraz és kellemes klímában lehet. Ez az ágymatracra is ugyanígy érvényes. Ha izzadós vagy, akkor a hideghab matrac a tökéletes választás! Lyukacsos kialakítása miatt szuperül szellőzik, sőt még az izzadtságot is elpárologtatja!

Ha már szellőzés, fontos megemlíteni, hogy a hideghab sokkal jobban szellőzik, mint például a memory hab. Természetesen léteznek jól szellőző memory habok is, csak azok sokkal drágábbak!

Tehát hideghab ágymatracon ébredve frissen, üdén, kipihenten, de leginkább szárazon indul a napod!

Rendkívül tartós: a hideghab lassabban veszti el a formáját és rugalmasságát, amit több teszttel is bizonyítottak. Ha az ágymatracot megfelelően használod, és rendszeresen forgatod, akkor 8 évig minden gond nélkül tudod használni.

Egyébként a fémrugós ágybetétek sem bírják ilyen sokáig, mert a rugók felett elhelyezett kényelmi rétegek a többéves használat után elkopnak és megvékonyodnak, s egy idő után már csak a rugókat fogod érezni.

Könnyű kezelni: a hideghab matrac sokkal könnyebb, mint a rugós vagy a latex matrac, emiatt pikk-pakk meg tudod fordítani. A könnyű súly nagyon nagy előny, hiszen egy robosztus és nehéz ágymatracot kinek lenne kedve megemelni és fordítgatni? Hát nekem biztosan nem, és biztos vagyok benne, hogy Neked sem.

Könnyű szállítás: a hideghab matracok jellemzően vákuum csomagolva vannak, lepréselik, és feltekerik henger alakúra. Így be tudod tenni akár egy személyautóba is könnyen.

Kedvezőbb az ára: figyeld meg, hogy a közel azonos tudású hideghab matracok mindig olcsóbbak, mint egy zsákrugós, latex vagy memóriahabos matrac!

✔ Egyedi igényekre igazítható: a hideghabból készült ágybetétek könnyen és sokféleképpen igazíthatóak a saját igényei szerint, mind méretben, sűrűségben, és rugalmasságban is. Emiatt mindenki megtalálja belőle a számára legkényelmesebb változatot!